Home

Nieuws 4479 x bekeken 5 reacties

Boeren vrezen aanhoudende droogte

Den Haag - Boeren vrezen voor de gevolgen van de aanhoudende droogte. Zij zijn bang dat als het nog lang voortduurt, gewassen niet kunnen overleven of van lagere kwaliteit zullen zijn. Dat zegt landbouworganisatie LTO dinsdag.

Als het nog een week zo warm en droog blijft dan raken de boeren volgens LTO ernstig in de problemen. "Vooral bij de jonge plantjes, die gepland zijn voor de tweede oogst, zijn de wortels nog niet voldoende gegroeid om dieper het water weg te halen."

Maar ook de gewassen die al verder in het groeiseizoen zijn, hebben veel vocht nodig om suikers te kunnen vormen. Te weinig water heeft invloed op de kwaliteit. Als de kwaliteit of het totaal gewicht van de oogst minder wordt dan leidt dat tot minder inkomsten.

Laatste reacties

 • bbuizer

  Hoe zou het met de gewassen zijn geworden als er voor de winning van schaliegas ook nog eens grote hoeveelheden zoet water zouden worden gebruikt?

 • martinklem

  Jongens, loop niet te zeiken over droogte! We weten allemaal , dat als alles normaal groeit, dat we geen cent verdienen! Met een droog jaar hebben we de schuur niet vol, maar wel de beurs!

 • tessa2010

  Het begin van de ,,hondsdagen',18 juli,was zonovergoten en droog! De kans zit erin dat het tot eind augustus aan de droge kant blijft,wat niet te hopen is! Het is weliswaar een boerengezegde,maar er schuilt wél een kern van waarheid in! Als het 18 juli had geregend,dan weet je het wel,nattigheid! Dan toch maar liever droogte!

 • mts van oosten

  martinklem jij hebt helemaal gelijk zo is het wel,ook als in het buitenland droogte is, of alles verrot is dat voor ons beter.
  strieminne

 • mares

  Wat een gezeikt over de droogte , het deugd nooit is het te warm en te droog of
  Is het te koud en te nat ,het deugd nooit het oud gezegde is nog altijd
  Als een pastoor niet vraagd en boer niet klaagd vergaat de wereld
  Ik verwacht dat we daar nog niet aan toe zijn

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.