Home

Nieuws 3 reacties

Beslag op landgoed opgestapt VVD-Kamerlid

Arnhem - Justitie heeft voor 1 miljoen euro beslag gelegd op het landgoed in Winterswijk van voormalig VVD-Tweede Kamerlid Johan Houwers.

Dat zei een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) woensdag naar aanleiding van berichtgeving in het AD. Houwers was woordvoerder landbouw voor de VVD-fractie.

Houwers wordt verdacht van valsheid in geschifte, oplichting en witwassen. Hij zou bij het afsluiten van een hypotheek onjuiste inkomensgegevens hebben verstrekt. Nadat de zaak in de publiciteit kwam, besloot Houwers zijn zetel in de Tweede Kamer op te geven. Het is nog niet bekend of het OM Houwers daadwerkelijk gaat vervolgen.

Houwers ontkende vorige week in een verklaring dat hij onjuiste gegevens heeft verstrekt. Houwers wees erop dat na de recente discussies in de VVD is afgesproken dat bij twijfel over de integriteit een politiek vertegenwoordiger van de partij (tijdelijk) zijn taken zou moeten neerleggen. Houwers zit sinds 2010 in de Kamer. De zaken waarvan hij beschuldigd wordt, dateren van voor die tijd.

Laatste reacties

  • kraats

    redactie, redactie, wat is dit nu voor een 'nieuws' ? ; het lijkt wel de Libelle of Telegraaf ! Ik betaal niet voor dit soort onzin-sensatie-verhalen; heet NIETS met agrarische zaken te maken.

  • Zents beheer

    en zo is het Kraats, dus redactie laat dit soort berichtgeving maar voor de bagger en pulp bladen.

  • minasblunders1

    Ik vind het bericht wel degelijk van belang. Houwers is (was) woordvoerder LANDBOUW. We mogen toch wel weten wat voor vlees we in de kuip hebben met parlementariërs die ons als landbouw (dienen te) vertegenwoordigen?

Of registreer je om te kunnen reageren.