Home

Nieuws 598 x bekeken

Agrifirm lid van duurzaamheidsplatform

Apeldoorn – Agrifirm is lid geworden van het Sustainable Agriculture Initiative Platform, kortweg SAI Platform genoemd. Het SAI Platform bestaat uit voornamelijk grotere internationale producenten van voedsel.

De organisatie ondersteunt de ontwikkeling van duurzame landbouw onder meer met het ontwikkelen van wereldwijd geldende standaarden en rekenmethodes om kwalitatieve informatie te verzamelen over duurzaamheid.
Agrifirm, zowel een grote voerproducent als graancollecteur, zegt haar kennis van het boerenerf te willen inzetten om tot praktisch toepasbare methodieken te komen. Het betreft een initiatief uit 2002 van Nestlé, Unilever en Danone waarbij inmiddels meer dan 50 bedrijven zijn aangesloten. Het betreft volgens het platform het enige wereldwijde initiatief van voedingsbedrijven om duurzame landbouw te bevorderen.
Directeur corporate affairs Ruud Tijssens: "Als het gaat om de carbon footprint (CO2-uitstoot, red) van zowel plantaardige als dierlijke producten, wordt van duurzame telers en veehouders verwacht dat zij hun prestaties monitoren met behulp van robuuste rekenmethodes. Er bestaan echter verschillende methodes om de juiste gegevens te verzamelen en onze klanten komen met vragen hierover bij Agrifirm."
SAI Platform ziet het lidmaatschap van Agrifirm als een belangrijke stap, aldus directeur Peter Erik Ywema: "Het is belangrijk om Agrifirm aanwezig te hebben als praktische verbinding naar de landbouw zelf. SAI Platform groeit hard in ledenaantal en in erkenning van de ontwikkelde hulpmiddelen, maar het is een uitdaging om met de informatie, hulpmiddelen en gewenste ontwikkelingen het erf te betreden. Ik hoop ook met de boeren van Agrifirm kennis te maken en zo meer verbindingen in de keten te realiseren."

Of registreer je om te kunnen reageren.