Home

Nieuws 3444 x bekeken 18 reacties

Aantal leden LTO Noord daalt

Zwolle – LTO Noord is in het eerste halfjaar 112 bedrijfsleden kwijtgeraakt. De belangenorganisatie verwelkomde 199 nieuwe bedrijfsleden en nam afscheid van 311 bedrijfsleden.

In 70 procent van de gevallen was kostenbesparing de voornaamste reden om lidmaatschap te beëindigen, aldus LTO Noord. De totale omvang van de bedrijfsleden uitgedrukt in NGE’s (Nederlandse grootte-eenheden) blijft met 2,8 miljoen nagenoeg gelijk. Dat betekent dat het ledenbestand voornamelijk bestaat uit grotere bedrijven.

Een woordvoerder kan niet direct een totaal aantal bedrijfsleden noemen. In november 2012 meldde LTO Noord 18.000 bedrijfsleden te hebben, wat zou betekenen dat de jaarlijkse daling van het ledental met 3 of 4 procent afvlakt.
LTO Noord stelt dat diverse afdelingen ledenwervingsacties organiseren. In de provincie Overijssel zouden reeds nieuwe leden zich melden, terwijl een campagne in Groningen op stapel staat. LTO Noord maakte recent bekend 46 van de 132 voltijdsbanen te schrappen, mede omdat het aantal leden afneemt.

Laatste reacties

 • drientje

  Volkomen onbegrijpelijk dat het leden daalt.

 • gerjan slingenbergh

  LTO is een grote bedreiging voor de Nederlandse boeren. Bestuurders dienen het belang van de agro industrie en niet van de boeren. Waarschijnlijk hopen ze op een commissariaats bij een agro multinational.

 • Hans Sudfryslan

  Als je samen met een LTO advies adviseur een bezwaar opmaakt en dat opstuurt naar desbetreffende instantie en je krijgt dan na verloop van tijd de uitslag en je bestudeert dan de inhoud en ziet dan dat LTO geen bezwaar heeft gemaakt maar juist voor is dan zit er niets anders op om het lidmaatschap op te zeggen. Dat LTO ook nog eens mee heult met de G 7 zegt voor mij genoeg . Ben daarom ook gestopt als lid in 2011.

 • Hans Sudfryslan

  Als je samen met een LTO advies adviseur een bezwaar opmaakt en dat opstuurt naar desbetreffende instantie en je krijgt dan na verloop van tijd de uitslag en je bestudeert dan de inhoud en ziet dan dat LTO geen bezwaar heeft gemaakt maar juist voor is dan zit er niets anders op om het lidmaatschap op te zeggen. Dat LTO ook nog eens mee heult met de G 7 zegt voor mij genoeg . Ben daarom ook gestopt als lid in 2011.

 • jordi 1455

  De boeren die als overweging kostenbesparing hadden voelden zich vast bedonderd want anders was het het geld wel waard.

 • df

  Volledig met dhr. Slingenbergh eens !
  LTO komt al lang niet meer voor boeren op. Jaren geleden hebben ze al een soort 'kampwinkel' opgericht, LTO Commerce genaamd. Daar mee gingen ze
  bemiddelen tussen belangstellenden en aanbieders voor mobiel bellen,
  trampolines, enz.enz.
  Met als reden dan kon je je eigen contributie ' terugverdienen '.
  Dat had toen al niets meer met belangbehartiging te maken.

 • HJ O R

  De club is gewoon dood, alleen het geld door onze voor ouders bijeengebracht moet nog opgemaakt worden.

  Succes

 • gjh

  gerjan ben het met je eens.
  dit is overgens een goed bericht. als ze zeggen kosten besparing is dat geen reden de echte reden is dat ze niet voor de leden opkomen

 • jk.

  Gewoon misselijke lui. Voor de akkerbouwers doen ze al helemaal niks. Lto kan beter een andere naam zoeken. Landelijke opvreters bende .

 • drientje

  Tjonge, tjonge je maar bij de LTO op loonlijst staan: weg leuke verjaardag.

 • koestal

  Vion is ook van LTO,gaat ook niet zo lekker

 • koestal

  Vion is van LTO zuid

 • gjh

  wil de laatste LTO er het licht uit doen

 • minasblunders1

  LTO heeft naar mijn idee ook al lang niet meer genoeg leden om 'de sector' te vertegenwoordigen. Weet iemand hoeveel leden deze zieke club nog heeft? ( de halve bejaardentehuizen even niet meegerekend) Hier wordt altijd nogal vaag over gedaan.

 • HJ O R

  Beste Minasblunders

  Je slaat de spijker op z'n kop, hier in de omgeving hebben ze meer leden in het bejaardenhuis dan actieve boeren.
  De oudjes voelen zich verplicht om lid te zijn, terwijl de jongere generatie die op dit moment boert daar absoluut geen zin in heeft.
  LTO maakt het niet uit als er maar betaald word, belangen behartigen doen ze toch niet, er moet alleen geld zijn om de bestuurders te betalen.

 • MHMarsman

  De landelijke LTO gooit er met de pet naar terwijl de regionale LTO-clubs goed werk verrichten. Erg zuur voor de enthousiaste lokale bestuurders dat ze moeten vechten tegen de bierkaai.

 • Martijn W.

  Kritiek op een organisatie altijd goed. Jammer dat oud-ondernemers als 'bejaarden' weggezet worden.

 • PetervanKempen

  Het is niet vreemd dat deze reacties ontstaan. de LTO heeft in een vlaag van verstandsverbijstering het G7 ganzen akkoord getekend zogenaamd als spreekbuis voor al de boeren in Nederland. Nu de waarheid aan het licht komt dat boeren genaaid worden en de donkere toekomst voor veehouders in ganzen gebieden duidelijk wordt spelen ze de vermoorde onschuld.
  Op vragen welk draagvlak ze nu precies hiervoor hebben onder de boeren die straks s'winters ganzen mogen voeren uit hun grasland blijven ze het antwoord schuldig. Uit dit artikel blijkt dat die boeren nu gaan kiezen met hun voeten, ze stappen op bij die club beroeps vergaderaars die door hun meewerken aan de G7 onzin van onbeperkt winterganzen opvangen en vetmesten een complete beroepsgroep naar de slachtbank van ganzen fluisteraars bij de vogelbescherming voeren.

Laad alle reacties (14)

Of registreer je om te kunnen reageren.