Home

Nieuws 3 reacties

Wetsvoorstel PAS is belangrijke eerste stap

Den Haag – Bedrijven die voor 1 oktober 2005 zijn opgericht of hebben uitgebreid krijgen geen ontheffing van de vergunningsplicht in de Natuurbeschermingswet 1998.

Het zogenoemde bestaande gebruik wordt geregeld in de beheerplannen voor Natura 2000 nadat de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS) is ingevoerd. Dat staat in het aangepaste wetsontwerp voor de PAS van staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken dat deze week is gepubliceerd. Via de PAS moet de stikstofbelasting van Natura 2000-gebieden lager worden zodat er een eind komt aan jarenlange onzekerheid over vergunningen voor bedrijven. De uitwerking van de aanpak voor bestaande situaties wordt nog voor de zomer uitgewerkt schrijft Dijksma in een toelichting. Er komt in de PAS ook een grenswaarde voor bedrijven met waarvan een uitbreiding weinig extra stikstofuitstoot  oplevert. LTO Nederland kan zich vinden in het wetsvoorstel dat nu voorligt. Volgens beleidsmedewerker Gerbrand van ’t Klooster is het een belangrijke en noodzakelijk stap om de PAS in 2014 in te kunnen voeren. Tegelijkertijd wijst hij er op dat er nog veel geregeld moet worden.

Laatste reacties

 • tikka

  Hallo.

  LTO kan zich vinden in het wetsvoorstel wat nu voorligt????
  Terwijl er niets gunstig is aan het wetsontwerp o.a. inzake bestaand gebruik?????
  Om vervolgens af te sluiten met: 'er moet nog veel geregeld worden'.

  Zorg dan dat het geregeld is i.p.v. slap gezever!!!!

  Gegroet.

  Tikka.

 • koestal

  ja ,maak het de boeren maar weer knap lastig,de regeltjesfabriek draait op volle toeren en de economie moet nog verder om zeep geholpen worden,ze denken dat we van de natuur alleen kunnen leven,de landbouw zorgt voor een enorme export maar dat wordt niet op prijs gesteld,de ambtenaren moeten aan het werk gehouden worden ,dat is prioriteit

 • groot boerdam

  Die lto kan zich overal in vinden als het maar niet ten koste gaat van de koeieboeren!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.