Home

Nieuws 610 x bekeken 2 reacties

Werkwijze Veldleeuwerik in alle sectoren toepasbaar

Utrecht – De werkwijze van het duurzaamheidsproject Veldleeuwerik voor de akkerbouw is ook toepasbaar in andere sectoren van de landbouw. “Veldleeuwerik is een voorbeeld voor andere sectoren”, zei ZLTO-voorzitter Hans Huijbers vrijdag in Utrecht op een congres ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van Veldleeuwerik.

“Het is een concept waarbij boeren samen met ketenpartners overleggen, in plaats van dat regels van boven worden opgelegd. Dat bevordert de continuïteit en geeft afzetzekerheid voor de boeren. Het is wel raadzaam dat dit soort concepten in boerenhanden blijven.”

De akkerbouwers Aard Robaard en Adrie Vermeulen, die vanaf de start in 2003 meedoen aan Veldleeuwerik, vinden dat een groot pluspunt van het duurzaamheidsproject. “Bij Global Gap (certificeringssysteem van de retail) krijg je een checklist die je na moet lopen en waar je aan moet voldoen. Dat word je opgelegd. In Veldleeuwerik spreken telers en ketenpartners doelen af waar je aan moet voldoen. Dat spreekt ons veel meer aan."

Laatste reacties

  • koestal

    Dat is mooi !

  • koestal

    De consument kijkt in deze economische crisis alleen maar naar de prijs ,wat ze bij de kassa moet betalen en al die mooie succesverhalen neemt ze maar op de koop toe

Of registreer je om te kunnen reageren.