Home

Nieuws 4911 x bekeken 3 reacties

Vierde slachtoffer kritiek, maar stabiel

Groningen - Het vierde slachtoffer van het ongeval in een mestsilo in Makkinga, vorige week woensdag, ligt nog steeds in kritieke, maar stabiele toestand in het ziekenhuis.

Dat meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie.

Bij het ongeval in Makkinga kwamen drie mensen om. Het vierde slachtoffer is vorige week met een traumahelikopter naar het ziekenhuis in Groningen gebracht.

Het onderzoek naar het ongeval wordt uitgevoerd door de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Als er vermoedens zijn van strafbare feiten, zal het Openbaar Ministerie verder onderzoek doen, meldt de woordvoerder. Los daarvan overweegt de Onderzoeksraad voor Veiligheid ook of een onderzoek naar het ongeval moet worden ingesteld. Het onderzoek van de Onderzoeksraad is onafhankelijk van andere onderzoeken van de inspectie of het openbaar ministerie.

Laatste reacties

  • koestal

    zijn er protocollen voor het schoonmaken van een mestsilo?,bij mijn weten niet, alleen maar wat algemene veiligheidsvoorschriften, die zullen er nu wel komen ,helaas te laat !

  • josrodenburg

    er is een onderzoek bezig of ze moeten onderzoeken, daarnaast word er nog een onderzoek overwogen. kunnen die mensen niet gewoon samenwerken of zo??

  • arlo

    bij mij was de LOONWERKER BUITEN aan het mest mixen in de gier kelder en in de stal lagen er 3 kalver doodt in een kwartier tijd .zo ziet u maar weer hoe gevaarlijk het is .

Of registreer je om te kunnen reageren.