Home

Nieuws 7987 x bekeken 11 reacties

Drie doden en een zwaargewonde bij ongeluk mestsilo Makkinga

Makkinga - Van vier mensen die vastzaten in een mestsilo in het Friese Makkinga zijn drie overleden. Een vierde persoon is in kritieke toestand naar het Universitair Medisch Centrum Groningen gebracht. Dat bevestigt een woordvoerder van de politie.

Over de identiteit van de slachtoffers of de toedracht van het ongeluk wil de politie nog niets zeggen.

De mensen zijn bedwelmd geraakt door vrijkomende stoffen uit de mest. Zij spoten de de overdekte mestsilo schoon op het melkveebedrijf van de familie Lemmens, aan de Buterheideveld in het Friese Makkinga.

Tijdens het schoonspuiten zouden ammoniakdampen vrij zijn gekomen en de vier werknemers hebben bedwelmd. Mogelijk is het warme en broeierige weer van invloed geweest op de omstandigheden in de overkapte mestsilo.

Laatste reacties

 • josrodenburg

  elk jaar, weer wat tragisch, en iedereen denkt overkomt mij niet. met warm weer in een overdekte silo, een dodelijke combinatie

 • Fleur de lille

  Zeer triest verhaal. Sterkte aan alle betrokkenen

 • jordi 1455

  sterkte voor de familie en vrienden.
  Hopen dat zoiets nooit meer weer gebeurt.

 • sallandseboer

  Zeer triest.

 • fjam

  dat zijn geen grappen!,hold on.

 • koestal

  inderdaad ,heel gevaarlijk ,die ammoniakdampen met dit weer en vooral als er een kap op zit

 • Sylke

  Tragisch,
  Zijn daar geen dtectie apparaten voor?

 • PIETER123

  koestal ''vooral als er een kap op zit''

  Dit is wettelijk verplicht de kap met gaten.Anders zou Nederland boven zijn afgeproken ammoniakplafon uitkomen in Brussel.
  De gaten zijn er voor dat methaan kan ontsnappen anders zou de silo kunnen ontploffen.Als iemand de logica weet mag hij het vertellen.Gezien de 2e kamer tocht bezig is met verouderde ammoniakwetgeving en meetmethoden pak deze verplichting van boerenbedrog dan ook aan.
  Stel het zou een mensen leven kunnen redden in de toekomst doordat de wind vrijspel heeft.

 • klaasschaapman

  Het sluipend gevaar van strond
  is zeker niet ongegrond.
  diep triest.

 • drikhend

  Beste Pieter123 de kap op de mest silo wil ik mij niet over uitlaten of het zin of onzin is . Maar een ding is zeker al zit er geen kap op de silo ga er alstublieft niet in want u zult het volgende slachtoffer zijn of wie er dan ook in gaat . Het moet gewoon regel zijn ga nooit in een mestput , brijvoer tank ,rioolputten enz. Want dit is gewoon onverantwoord . Huur hier een bedrijf voor in met persluchtmaskers . Dit is altijd goedkoper dan een begrafenis . En dan het verdriet wat daar bij komt .Het is een fatale fout en die kan door iedereen gemaakt worden . Want kap of geen kap , warm of koud weer ammoniakdampen enz. maakt het allemaal niet meer of minder gevaarlijk . Gewoon niet doen . Sterkte voor familie , werkgever . bekende en buurt .

 • primowees

  Hoi allemaal, ik ben Joris Janssen en ik werk voor Knevel & Van den Brink. Ik ben op zoek naar iemand die een vergelijkbaar ongeval van dichtbij ooit heeft meegemaakt en mij kan vertellen hoe zoiets nu toch kan gebeuren. Ik hoor graag van jullie op 035-6474960.

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.