Home

Nieuws 1650 x bekeken

Tonnen boete voor illegale werknemers

Den Haag - De Arbeidsinspectie heeft terecht boetes van 128.000 en 240.000 euro opgelegd aan een Pools uitzendbureau en een Nederlands landbouwbedrijf dat via het uitzendbureau illegale Poolse werknemers aan het werk had.

De Raad van State heeft de boetes bevestigd in een procedure die de twee bedrijven aanhangig hadden gemaakt.

Het betrokken Nederlandse bedrijf had in mei 2006 dertig Polen in dienst die vooral werden ingezet om bloemtoppen uit aardbeienplanten te verwijderen.  De buitenlandse werknemers waren via twee tussenpersonen op het Nederlandse bedrijf aan het werk. De rechtbank in Den Bosch had eerder ook al uitgesproken dat de opgelegde boetes de toets der kritiek konden doorstaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.