Home

Nieuws 744 x bekeken 1 reactie

Terugroepactie verdacht vlees Oss afgerond

Den Haag - De terugroepactie waarmee de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) het vlees van vleesverwerker Willy Selten uit Oss wilde opsporen, is afgerond. Dat meldden minister Edith Schippers (Volksgezondheid) en staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) vrijdag aan de Tweede Kamer.

De vleesverwerker zou paardenvlees als rundvlees hebben verkocht. De NVWA riep in Nederland 3.000 ton vlees en vleesproducten terug. In totaal ontvingen 1.871 Nederlandse afnemers 21.800 ton vlees van Selten, waaronder tussenhandelaren en eindschakels als horeca en supermarkten.

Er waren 132 directe afnemers, die van de NVWA het vlees moesten traceren en van de markt halen. Van twee bedrijven was de administratie niet beschikbaar omdat ze failliet zijn gegaan.

Eén reactie

  • koestal

    De tovenaar van Oss maakt van paardenvlees weer rundvlees,nu nog free Willy ?

Of registreer je om te kunnen reageren.