Home

Nieuws 525 x bekeken

Steeds meer afhakers bij schaliegasoverleg

Den Haag - De ophef die is ontstaan over het onderzoek naar de risico's rond schaliegasboringen krijgt verregaande consequenties voor het overleg dat het ministerie van Economische Zaken voert met betrokken partijen.

In navolging van de provincies Noord-Brabant, Limburg en Zeeland stapten dinsdag ook de gemeenten Noordoostpolder en Boxtel uit een zogenoemde klankbordgroep. “Ook wij doen niet meer mee”, reageerde Milieudefensie dinsdag. De schaliegaswinning leidde tot fors lagere gasprijzen in de VS, waar boorinstallaties vaak tegen hoge vergoedingen zijn geplaatst bij boeren.

De betrokken partijen zijn boos omdat het ministerie van Economische Zaken erop stond dat een geheimhoudingsverklaring werd getekend over de inhoud van een conceptrapport. Noordoostpolder vindt dat ze door die verplichting niet goed haar rol meer kan vervullen binnen de klankbordgroep.Wethouder Peter van de Wiel van Boxtel laat weten dat hij zich onfatsoenlijk voelt behandeld. “Na een reeks niet nagekomen afspraken en onbeantwoorde brieven is het gedoe met de geheimhoudingsverklaring de druppel. We worden totaal niet serieus genomen”, zei hij. Boxtel en Noordoostpolder zijn twee van drie beoogde locaties voor proefboringen naar schaliegas.

Of registreer je om te kunnen reageren.