Home

Nieuws 565 x bekeken

‘Snelle overdracht taken schappen juridisch zuiver’

Den Haag - Het kabinet ontkent dat een snelle overdracht van publieke taken van productschappen indruist tegen het staatsrecht. Volgens minister Kamp en staatssecretaris Dijksma (beiden Economische Zaken) staat de wet dit toe en is het ook vanuit organisatorisch oogpunt noodzakelijk. Zij schrijven dit in een brief aan de Eerste Kamer.
Eerder had de senaat stevige kritiek geuit op de bewindslieden naar aanleiding van de gang van zaken rondom de opheffing van de schappen. Kamp en Dijksma hebben haast en willen de publieke taken al overdragen aan rijksdiensten voordat het parlement zich heeft kunnen buigen over de wet die ontbinding mogelijk maakt.

Kamp en Dijksma laten weten dat voor de overdracht ‘het wettelijk kader al bestaat’ en er dus geen sprake van is dat dit ‘tegen de staatsrechtelijk zuivere gang van zaken’ indruist. Bovendien is het noodzakelijk om haast te maken aangezien langdurige onzekerheid negatieve gevolgen kan hebben voor de continuïteit van de uitvoering doordat medewerkers van de schappen opstappen.

Of registreer je om te kunnen reageren.