Home

Nieuws

Snelle oplossing conflict EU-China mogelijk

Beijing - Een snelle oplossing voor het handelsconflict tussen de Europese Unie en China over Chinese zonnepanelen is mogelijk. Europees commissaris Karel De Gucht (Handel) toonde zich vrijdag optimistisch over een uitkomst "ten laatste begin juli". Hij zei dit na afloop van gesprekken met de Chinese Handelsminister Gao Hucheng.

Brussel beschuldigt Peking ervan gesubsidieerde zonnepanelen ver onder de marktprijs in Europa te dumpen. Daarom geldt er sinds kort een heffing op de import van deze Chinese producten. De heffing die nu bijna 12 procent is, kan als er geen oplossing wordt gevonden flink oplopen. China is op zijn beurt een onderzoek begonnen naar de dumping van Europese wijn in China.

"Ik vertrouw erop dat wij de komende dagen, weken tot een oplossing kunnen komen", aldus De Gucht. Volgens hem hebben beide partijen de bedoeling eruit te komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.