Home

Nieuws laatste update:18 jun 2013

Sjef Classens stopt als voorzitter LAJK

Veulen - Na vier jaar voorzitter te zijn geweest van het Limburgs Agrarisch Jongeren Kontakt (LAJK), stopt Sjef Classens ermee. "Ik heb altijd gezegd: ik heb doelen en als ik die bereikt heb, stop ik. Dat moment is nu aangebroken."

De doelen die zeugenhouder Classens uit Veulen had, waren: zorgen voor meer actieve bestuursleden, meer onderlinge binding en een hogere opkomst op ledenbijeenkomsten. "Dat is allemaal gelukt. Toen ik als voorzitter begon, telden veel afdelingen maar één bestuurder en die wilde er dan ook nog vaak mee stoppen. Nu tellen besturen vaak wel zes of zeven bestuurders.”

De onderlinge binding vergrootte Classens onder meer door een smoelenboek op de website te zetten én door de introductie van startavonden. Elk najaar is er zo’n avond die als het ware de aftrap geeft voor het nieuwe seizoen. Er komen leden en sponsoren die onderling kennis kunnen maken en bij kunnen praten, en er is elk jaar een spreker. Dit jaar zal dat voor het eerst iemand van de Provincie zijn.

Woensdag wordt de opvolger van Classens voorgesteld aan de leden. Het betreft Mat Winkelmolen, afkomstig van een melkveebedrijf in Ell. Het bedrijf is echter gestaakt, Mat werkt nu als nutritionist bij een mengvoerleverancier. Classens: "Ik verwacht dat iedereen zal instemmen met zijn benoeming. Zelf heb ik alle vertrouwen in dat hij het goed zal doen."

Wat Classens gaat doen met de tijd die vrijkomt? "In november willen we nieuw gaan bouwen. Verder heb ik inmiddels twee dochters en een vrouw met een eigen bedrijf. Ze is importeur en distributeur van ponycycle, bewegende speelgoedpony’s voor kinderen. Alles bij elkaar ga ik me niet vervelen. En tot mijn 35e blijf ik zeker lid van het LAJK."

Of registreer je om te kunnen reageren.