Home

Nieuws 508 x bekeken 1 reactie

'Sector heeft ook verantwoordelijkheid bij exportbelangen'

Den Haag – Het bedrijfsleven moet zelf met een oplossing komen voor het Veterinair Informatie Punt. Dat schrijft minister Henk Kamp van Economische Zaken in reactie op vragen van CDA-Kamerlid Jaco Geurts.

Het kabinet vindt het dat het ministerie van Economische Zaken, de NVWA en het bedrijfsleven elk hun eigen rol en verantwoordelijkheid hebben in het behartigen van de exportbelangen en het oplossen van exportbelemmeringen. “Het opheffen van de productschappen heeft gevolgen voor de invulling van rol en verantwoordelijkheden van het bedrijfsleven. Het bedrijfsleven zal daarvoor zelf met oplossingen moeten komen”, vindt Kamp.  Uitgangspunt is het behoud van het hoge gezondheidsniveau en daarmee de exportpositie.

Voor het onderbrengen van het Diergezondheidsfonds en het Plantgezondheidsfonds worden alle mogelijkheden nog bekeken, laat het ministerie weten. Voor het oprichten van nieuwe producentenorganisaties beoordeelt de Europese Commissie of de nieuw op te richten organisatie voldoet aan de eisen om uitzondering te krijgen op de mededingingsregels. De brancheorganisaties moeten zich hiervoor melden bij de Commissie, die vervolgens binnen twee maanden uitsluitsel moet geven of de organisatie aan de eisen voldoet. Het ministerie kan hierover vooraf geen duidelijkheid geven.

Eén reactie

  • arib

    Henk Kamp, het nette heertje: 'als het mis gaat is het jou schuld, als het een succes wordt is het mijn eer', hij gebruikt al jaren Kanis&vanGunnik: zij hebben het bedacht en maar het is mijn idee.

Of registreer je om te kunnen reageren.