Home

Nieuws 754 x bekeken

Schotland steunt vroegere Vion-bedrijven

Edinburgh – De Schotse regering wil kippen- en vleesbedrijf 2 Sisters Food Group financiële steun verlenen om drie bedrijven die het onlangs heeft aangekocht van de Britse tak van Vion in stand te houden.

Voorwaarde is wel dat 2 Sisters Food Group niet gaat snijden in de werkgelegenheid.

Dat heeft de Schotse minister voor financiën John Swinney meegedeeld tijdens een vragenuur in het landsparlement. ‘’Ons belangrijkste doel is dat de bedrijven die bij de overname waren betrokken, blijven bestaan als duidelijk afzetgebied voor Schotse landbouwproducten. In dat kader hebben we 2 Sisters Food Group financiële hulp aangeboden. Over de verschillende aspecten daarvan wordt momenteel nog verder gesproken.’’ De Schotse autoriteiten maken zich daarbij vooral zorgen over een fabriek in Cambuslang waar 350 mensen werken. 2 Sisters Food Group heeft tot nu toe niet duidelijk gemaakt wat er met die vestiging gaat gebeuren. Minister Swinney is steeds persoonlijk betrokken geweest bij de toekomst van de voormalige Vion-bedrijven in Schotland en heeft destijds – tevergeefs - ook geprobeerd met financiële toezeggingen het grootste Schotse vleesbedrijf van Vion Hall’s of Broxburn open te houden.

Of registreer je om te kunnen reageren.