Home

Nieuws 6217 x bekeken 14 reacties

Rabobank biedt speciale financiering zonnepanelen

Utrecht – Rabobank start een actie waarbij maximaal duizend boeren en tuinders tegen een rentekorting van 0,3 procentpunt zonnepanelen kunnen aanschaffen.

Op dit moment liggen volgens de bank ook bij duizend agrariërs zonnepanelen op de daken van schuren en stallen, waarmee de actie dus een verdubbeling zou inluiden.
De actie, Zonnepanelen in het Zonnetje genoemd, loopt van 1 juni 2013 tot 1 juni 2014 en het betreft financieringen met een looptijd van vijf jaar. “Er ligt nog een enorm potentieel voor het benutten van zonne-energie in de land- en tuinbouw”, aldus directeur food & agri Nederland, Ruud Huirne. “Met dit aanbod willen we agrariërs die nu misschien nog twijfelen over de streep trekken (-).”
Gemiddeld vergt het aanbrengen van zonnepanelen een investering van 50.000 euro, aldus de Rabobank. De agrarische ondernemer kan de investering in ongeveer tien jaar tijd terugverdienen, aldus Rabobank, wanneer het hele energieverbruik wordt gehaald uit panelen. Vijf jaar geleden lag de investeringssom nog boven de 200.000 euro.

Laatste reacties

 • abtje

  Je krijgt die korting nadat de import uit China met 50 % verhoogd is. Toch mooi meegenomen dan die 0,3 %. Oftewel te weinig en te laat.
  Belangrijker bij aanschaf van panelen is waar je ze haalt, de lokale fietsenboer verkoopt ze tegenwoordig bij wijze van spreke al. Zorg dat je ze bij een bedrijf haalt wat als er na bijvoorbeeld 8 jaar iets mee is, deze dan ook komen om je te helpen het probleem te verhelpen.

 • herwaarden

  Zou de Rabo doorkrijgen, dat ze toch wel erg veel ( bedrijven en gezinnen )
  kapot maken ? Zorg dat je ze ca.2 maal/jaar schoon maakt en dat er bij breuk/
  vogel-poep niet een hele serie uitligt.! Ik kan leveren/installeren en mogelijk ook bemiddelen in leasen. Bel gerust, 0653-167340.

 • Mels

  Wat dacht je van de crisistoeslag er eerst eens afhalen en de overheid de btw omlaag,moet je es kijken hoeveel geld er binnen gaat stromen.......Dit is een korting van lik me vestje,hoera Rabo,weer goodwill gekweekt,ja ja.

 • kuiken007

  eerst een opslag van rond de 3% en dan 0.3% korting ze lijken wel sinterklaas!!!!!

 • fja2be

  En dan straks energiebelasting gaan betalen voor alle kW die je het net invoert omdat de regels voor saldering per 1 juli gaan veranderen. Er moet ergens geld vandaan komen om de infrastructuur op te knappen.

 • KM-TEC

  Ik heb een compleet systeem staan en de Rabo wil deze niet in verzekering opnemen, raar dat ze wel willen financieren maar niet verzekeren?

 • kremer

  Toen ik 2 jaar geleden bij hun aan klopte zeiden ze dat zonnepanelen volgens hun niet rendabel waren en nu stimuleren ze zonnepanelen-> rare jongens daar bij de rabobank.

 • info36

  Ze rekenen standaard 2% teveel aan rente en dan daar 0,3% vanaf. O wat gul!

 • minasblunders1

  www

 • Ishtar

  Misschien kan iemand eens een vergelijking maken met boeren in Duitsland.
  Hoeveel voordelen die hebben met zonnepanelen of energie beleid....
  Het gaat er niet om of zon of wind of wat dan ook goed of fout is.
  Maar weet wel dat alle mogelijke voordelen in NL is tegengehouden door de energie lobby olv de CDA.
  Kijk naar de bouw van kolencentrales in de Eemshaven of in het verleden naar kern energie, 2e centrale, of wat dan ook.
  Immers burgers en bedrijven moeten energie afnemen van bedrijven, want zo krijgt de staat haar belastingen en verliezen die energie bedrijven geen posities.
  Ook terug leveren op het net, door groepen mensen te of individuen is altijd vertraagd en tegengewerkt door de CDA en haar energie lobby.
  Dat terugleveren heb ik niet meer zo gevolgd, en zal misschien nu wel gebeuren, maar weet wel dat het nooit welwillend was voor de CDA.
  Maw, wordt wakker......

 • Ishtar

  En trouwens de Rabobank moet zich kapot schamen.
  Immers zij zijn de zogenaamde boerenbank, dus als je kijkt naar Duitsland, dan had de Rabobank al veeeeel eerder links of rechtsom boeren voordelen moeten geven of faciliteren, maar neee, dat was dan te veel gevraagd voor de Rabobank.....

 • ate

  zonne-energie is super, wij hebben in Duitsland reeds ervaren hoe het werkt en een relatie opgebouwd met een goed bedrijf die de panelen levert met garantie. geen troep uit China of andere verre landen (je weet nooit wat er aan belastende stoffen in zit) nee gewoon scherp geprijsd uit Europa! bel gerust naar 0654386290 of 0653224725

 • slagman

  herman dat is investeren in iets wat onrendabel is als je die 50000 euro vast
  zet voor 15 jaar dat is de afschrijffingsperiode van de zonnepanelen ontvang je
  4% rente is 2000 per jaar en heb je naar 15 jaar je geld nog opbrengst zonnepanelen 30000kw x 13 cent is 3900 hier gaat nog vanaf verzekeren en onderhoud dus tel uit je winst

 • Realist

  @Ishatar, vergelijking met Duitsland is niet nodig. Daar is voor particulieren de energie rekening met honderden euro's omhoog gegaan. Ik hoop niet dat we dat in Nederland gaan doen.

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.