Home

Nieuws 688 x bekeken

Raad van State akkoord met uitvoeringsbesluiten Windpark Noordoostpolder

Den Haag - De Raad van State is akkoord met een serie uitvoeringsbesluiten die gaan over de derde fase van de aanleg van Windpark Noordoostpolder. Eén van de besluiten behelst ontheffing in het kader van de Flora en Faunawet. Volgens de Koepel Winstenergie Noordoostpolder is daarmee de weg vrij voor de bouw.

De initiatiefnemers, waaronder veel boeren, kregen in februari 2012 al het groene licht van de Raad van State om te beginnen met het park. De organisatie verwacht dat het windpark begin 2016 in bedrijf komt. Het park moet een voorbeeldproject worden van duurzame energiewinning in Nederland. De 86 windmolens die straks zijn opgesteld in de regio in Flevoland hebben een jaarlijkse productiecapaciteit van 1,4 miljard kWh, voldoende om 400.000 huishoudens van elektriciteit te voorzien.

Of registreer je om te kunnen reageren.