Home

Nieuws 1959 x bekeken

Overstromingen teisteren Canada

Medicine Hat – De provincie Alberta in het zuidwesten van Canada wordt geteisterd door overstromingen. Tot nu toe zijn vier dodelijke slachtoffers gerapporteerd.

In Medicine Hat dreigen graansilo’s onder te lopen. CF Industries heeft daar de productie van kunstmest stil gelegd. In High River hebben de autoriteiten de noodtoestand afgekondigd. Honderdduizenden mensen zijn geëvacueerd. De schade aan landbouwgewassen is nog niet duidelijk.

Melkveehouder en fokker Gijs van den Pol in Coaldale zegt dat de regen de afgelopen weken extreem is geweest (60 mm). Maar hij heeft niet te kampen met ernstige overlast, zoals in Calgary. In sommige akkerbouwgebieden is wel sprake van overstroming, maar de schade blijft beperkt. “Het geeft wel veel overlast. Wie irrigeert vanuit de rivier moet de apparatuur weghalen, anders wordt het door de rivier meegenomen. En de wegen worden deels onbegaanbaar.”

Of registreer je om te kunnen reageren.