Home

Nieuws 3 reacties

Onweer treft boeren nauwelijks

Utrecht – Het onweer vorige week donderdag heeft geleid tot een beperkt aantal schades bij landbouwbedrijven. Dat melden verzekeringsmaatschappijen.

Enkele tientallen boeren en tuinders meldden zich bij verzekeringsmaatschappij Interpolis en nog eens bij elkaar een kleine tien bij Agriver en Vereinigte Hagel. Het betreft met name hagelschades in akkerbouwgewassen, vollegrondsgroente en fruit. Volgens meteorologisch instituut KNMI bevatten de onweersbuien relatief veel water, waardoor de hagelstenen minder hoekig van vorm waren. Mogelijk is daardoor het aantal schades beperkt gebleven. Plaatselijk is in delen van Overijssel en Gelderland meer dan 60 millimeter regen gevallen, wat mogelijk op plaatsen wel leidde tot veel ongemak, zoals ondergelopen schuren, aldus Interpolis.

Laatste reacties

  • bankivahoen

    Rare kop : was het wenselijk dat er wel enkele onder een bliksemschicht gestaan hadden ?

  • leon5

    niet letterlijk nemen natuurlijk!

  • masmas

    In Belgie( oost vlaanderen) is er wel schade aan gewassen.Verschillende percelen mais liggen tegen de grond. Ook tarwe die nog wat groen staat ligt tegen de grond.

Of registreer je om te kunnen reageren.