Home

Nieuws 2635 x bekeken 3 reacties

Nederlandse mengvoerproductie opnieuw gedaald

Rotterdam - Voor het tweede opeenvolgende jaar is er in Nederland sprake van een lichte daling van de mengvoerproductie. De productie van mengvoeders daalde in 2012 ten opzichte van 2011 met 0,9 procent.

In 2011 betrof de daling 1 procent ten opzichte van 2010. Dat meldt Nevedi, de brancheorganisatie voor diervoederbedrijven en voerleveranciers.

De daling wordt met name veroorzaakt door de afname van de varkensvoerproductie met 4,9 procent naar 5,45 miljoen ton. De productie van rundveevoeders steeg met 2,7 procent naar 3,54 miljoen ton. De pluimveevoederproductie bleef nagenoeg stabiel op 3,80 miljoen ton. De totale mengvoederproductie in 2012 kwam uit op 13,36 miljoen ton tegen 13,48 miljoen ton in 2011.

De productie van kalvermelk daalde met 5 ,5 procent naar 616.000 ton. Daarentegen steeg de productie van premixen met 9,5 procent naar 392.000 ton. De afzet van enkelvoudige voeders steeg met 15,1 procent naar 901.000 ton. De afzet van vochtrijke diervoeders steeg het hardst met ruim 24 procent naar 4.135 miljoen ton.

De cijfers zijn gebaseerd op de Nederlandse productie van mengvoeders, premixen en kalvermelk en de Nederlandse afzet van enkelvoudige voeders en vochtrijke voeders. Productie in het buitenland is niet meegenomen in het overzicht. Een deel van de in Nederland gerealiseerde productie is in het buitenland afgezet. Bij Nevedi zijn honderd diervoederbedrijven en voerleveranciers aangesloten die goed zijn voor ruim 95 procent van de totale diervoerproductie in Nederland.

Laatste reacties

  • bankivahoen

    Raar dat bijna alle voerfabrikanten zelf zeggen dat hun productie wederom gestegen is ! Komende jaren verwacht ik een snellere daling als 0,9 % per jaar.

  • kleitokkers

    schijnt dat ze bij de prijsvorming van hun producten wel goed kunnen tellen.

  • vandamwm

    bij de prijsvorming denken sommige fabrieken dat al het geld wat binnenkomt bij een boer direct door kan naar de fabriek en dat je de rest niet hoeft te betalen. zeker bij pluimvee en varkens waar je heel veel brokken moet voeren

Of registreer je om te kunnen reageren.