Home

Nieuws

Nederland vierde exporteur van paarden wereldwijd

Den Haag - Nederland wordt internationaal gezien een steeds belangrijkere speler als exporteur van paarden.

Uit cijfers van de VN databank Comtrade blijkt dat Nederland de vierde exporteur is op de wereldmarkt voor levende paarden. In 2012 werd voor 211 miljoen dollar ( 159 miljoen euro) aan paarden geëxporteerd. Alleen de Verenigde Staten (350 miljoen euro), Groot-Brittannië en Ierland hebben een hogere exportwaarde. Nederland is Duitsland inmiddels gepasseerd. Duitsland exporteerde vorig jaar voor 120 miljoen euro aan paarden.

De meeste Nederlandse paarden (61 procent van de exportpaarden) gaan naar de Verenigde Staten. Groot-Brittannië, China en Mexico zijn de volgende belangrijkste afnemers van Nederlandse sportpaarden.

Of registreer je om te kunnen reageren.