Home

Nieuws 776 x bekeken 2 reacties

Mogelijk Hepatitis-infectie in Italiaanse bessen

Stockholm - Bevroren bessen uit Italië zijn mogelijk de bron van een aantal hepatitisbesmettingen (geelzucht) in Duitsland (9), Nederland (1) en Polen (5). Dat meldt het Europese centrum infectieziekten ECDC in Stockholm. Ook in Italië zelf zijn besmettingen gemeld.

Zeker vijftien mensen hebben sinds begin dit jaar een besmetting opgelopen. Alle patiënten hebben voorafgaand aan de besmetting in Noord-Italië gereisd. Bij een van de patiënten is het virus ook gevonden in een pak bevroren bessen. ECDC verwacht dat meer besmettingen bekend zullen worden.

In Amerika zijn uit voorzorg producten van de markt gehaald in verband met een hepatitisbesmetting in vruchtenproducten. De Amerikaanse besmetting is mogelijk gerelateerd aan een andere besmetting, die ook in Europa is opgedoken (met name in Scandinavische landen) en die waarschijnlijk afkomstig is uit Egypte. De besmettingen uit Egypte en Italië staan volgens het ECDC waarschijnlijk niet met elkaar in verband, omdat de gevonden virussen genetisch van elkaar verschillen.

Laatste reacties

  • abtje

    Eerst ook al rabies op bramen.

  • jordi 1455

    en veganisten denken dat ze geen ziektes door voedsel kunnen krijgen, dit bewijst dat ze er mijlen ver ernaast zitten.

Of registreer je om te kunnen reageren.