Home

Nieuws 1767 x bekeken 1 reactie

Landinrichting Odoorn deelt één perceel twee keer toe

Odoorn - Bij de landinrichting Odoorn in Drenthe is hetzelfde perceel grond twee keer toebedeeld. Dat blijkt uit een tussenvonnis van het hof Leeuwarden, dat woensdag is gepubliceerd.

Het hof zegt in het arrest dat de landinrichtingscommissie gebrekkig heeft gehandeld bij de toedeling.

De agrarisch ondernemers aan wie de grond is toebedeeld, hadden beide aanvankelijk bezwaar gemaakt tegen het plan van toedeling. Dat probleem werd voor de een opgelost door een perceel van ruim 6 hectare toe te delen. Bij de behandeling van de bezwaren van de andere boer, werd dezelfde grond voor een deel ook aan hem toegewezen. Dat werd in een vonnis van de rechtbank vastgelegd. Toen het definitieve plan van toedeling werd gemaakt en uiteindelijk de akte van toedeling werd vastgelegd, werd geen rekening gehouden met de uitspraak van de rechter en kreeg de eerstgenoemde boer de grond in zijn geheel toebedeeld.

In een eerste brief  aan de landinrichtingscommissie schreef de advocaat van de benadeelde boer dat hij ruim 1 hectare tekort kwam bij de toebedeling. Daarop besloot de landinrichtingscommissie die boer alsnog ruim een hectare toe te bedelen. De juridische procedure is nog niet afgerond. De betrokken boeren en de staat moeten binnenkort weer bij het hof verschijnen om hun standpunten toe te lichten.

Eén reactie

  • koestal

    Ach ,hier is vroeger ook een ruilverkaveling geweest,de commisieleden waren ieder op een eigen houtje aan het land uitdelen,sommige stukken werden wel drie of vier keer weggegeven,maar later kwamen de problemen,het was je reinste vriendjespolitiek,de commisieleden kwamen later allemaal met 8 hectare overbedeling uit de ruilverkaveling en hadden ook nog een flinke onkostenvergoeding voor alle vergaderingen gehad !

Of registreer je om te kunnen reageren.