Home

Nieuws 630 x bekeken 2 reacties

LTO steunt plannen Kamp over snelle afbouw schappen

Den Haag – LTO Nederland staat achter het traject voor het afbouwen van de productschappen van minister Henk Kamp van Economische Zaken.

LTO vindt het net als Kamp van groot belang dat de afschaffing van de productschappen snel en zorgvuldig gebeurt. “We zijn nu al zo ver gevorderd, er is geen weg meer terug”, zegt LTO-directeur Thijs Cuijpers.

Cuijpers voorziet dat 70 tot 80 procent van de taken van de productschappen onder het ministerie gaat vallen, omdat het hierbij gaat om medebewindstaken en taken in publiek belang. “De overige taken van belang, die zich vooral toespitsen op dier- en plantgezondheid en voedselveiligheid zullen naar nieuw op te richten Inter-Branche-Organisaties (IBO’s) gaan. Over de voorwaarden van deze nieuwe organisaties wordt volgende week in de onderhandelingen over het gemeenschappelijk landbouwbeleid een akkoord verwacht.
LTO heeft interesse om als producentenorganisatie betrokken te zijn bij deze nieuwe organisaties. “We bekijken de juridische mogelijkheden”, zegt Cuijpers. Voor de pluimveesector, de varkenssector en de akkerbouw zijn al voorstellen voor het oprichten van nieuwe ketenorganisaties.

Laatste reacties

  • jordi 1455

    Tuurlijk is de LTO voor, omdat ze daardoor meer macht kunnen krijgen.

  • abtje

    Juist Jordi 1455. Een ordinair stukje lijkenpikken. Snel de schappen afvoeren en de taken over laten nemen door de ex-boeren belangen behartigers.

Of registreer je om te kunnen reageren.