Home

Nieuws 4 reacties

LTO eens met maatwerk intensieve veehouderij

Den Haag - LTO Nederland is het eens met het kabinet dat regionaal of zelfs lokaal de afweging gemaakt moet worden of een veehouderijbedrijf kan uitbreiden. Lokaal moet de vraag beantwoord worden of de beoogde bedrijfsomvang in een gebied past en of er draagvlak is.

"Omdat de omstandigheden per provincie en zelfs per gebied verschillend zijn vraagt de toekomstige ontwikkeling van de veehouderij om maatwerk. De aangekondigde regelgeving maakt dit maatwerk mogelijk en die benadering is in lijn met wat LTO eerder bij het kabinet heeft bepleit", reageerde bestuurder Siem Jan Schenk van de land- en tuinbouworganisatie.

De provincie Noord-Brabant constateert vrijdag in het kabinetsstandpunt over gezondheid en veehouderij een gekantelde denklijn op het ministerie van Economische Zaken. Gedeputeerde Yves de Boer is blij dat er na lang wachten aandacht is voor een betere balans tussen economie en de zorgen over de volksgezondheid.

Hij is bovendien tevreden over de ruimte die provincies en gemeenten krijgen om harde criteria te gaan ontwikkelen zoals Brabant eerder deed met een maximumgrens voor megastallen. De Boer benadrukt wel dat het nog lastig is om normen goed te onderbouwen zodat een rechter die goedkeurt.

Laatste reacties

 • probe14

  Lto is blij met elke nieuwe regelgeving tegenwoordig. Vraag me af welke ondernemer zich nog voelt vertegenwoordigd door deze club. Ik al lang niet meer.

 • John*

  normen op basis van emotie zeggen een rechter gelukkig niet veel.. dingen die een aantal clubjes de burger willen laten geloven worden door de rechter van tafel geveegd omdat ze nergens op gebaseerd zijn behalve een opgelegd gevoel.

 • groot boerdam

  Lto komt toch alleen voor de melkveehouderij op.
  Wat kan hun dat schelen dat de intensieve veehouderij op slot gaat!

 • probe14

  Dus toch maar zsm rundveerechten. Tegen hun wil in. Anders overstroomt de rundetmest de mestmarkt. Dit ten koste van de andere sectoren. Maar dat z as l lto en de melkfabrieken een zorg zijn. Gelukkig gaat Dijksma hier een stokje voor steken.

Of registreer je om te kunnen reageren.