Home

Nieuws 1290 x bekeken 9 reacties

Kamer wil verbod neonicotinoiden voor particulieren

Den Haag – De Tweede Kamer wil een algeheel verbod op de verkoop van gewasbeschermingsmiddelen met neonicotinoïden aan particulieren.

Een Kamermeerderheid van PvdA, PVV, Christenunie, D66, Groenlinks, SP, PvdD en 50Plus steunde de motie van Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren, waarin ze vraagt om de volledige verkoop van neonicotinoïden aan particulieren te verbieden. Staatssecretaris Sharon Dijksma van landbouw gaat de verkoop aan particulieren van gewasbeschermingsmiddelen met deze voor bijen schadelijke stoffen per september verbieden. Ze doet dit alleen voor de middelen waarbij is bewezen dat ze een negatief effect hebben op bijen. De Tweede Kamer wil nu dat er een verbod komt voor alle toepassingen met neonicotinoïden.

Laatste reacties

 • agratax2

  Waarom moeten beroepsmensen allerlei diploma's halen om chemische middelen (GBM) te mogen gebruiken en kunnen particulieren deze middelen eenvoudig in de supermarkt / groenwinkel kopen en toepassen op de wijze die ze zelf verkiezen? Deze bescherming van het milieu gaat mijn voorstellingsvermogen totaal te boven. Eindelijk begint Den Haag wakker te worden en zijn de eerste stappen gezet om de burger m.b.t. gewasbescherming aan banden te leggen.

 • Ishtar

  CDA de 'rentmeesters' van de planeet staan schijnheilig te kijken, immers niet voorgestemt.
  Het blijven dus Farizeërs van het ergste soort.
  Lullig voor die Pieter Omzigt de enige echte goede CDA'er.

 • BrabantsBoerenverstand

  Op mijn stage werkten ook een paar particulieren. Op een gegeven moment ging het over de tuin bijhouden, kwamen en woorden als rattenvergif, Roundup, algendood, insectengifpillen, mollenpillen en weet ik veel wat nog meer voorbij. En wij op de boerderij dieren met klemmen en kooitjes bestrijden en onkruiden en groene aanslag op gesteente behandelen met verdund (bio)azijn. En hun maar roepen dat je de aangegeven dosis altijd moet verdubbelen, dan werkt het beter en sneller.
  Daarom vond ik het niet raar dat een paar weken geleden het bericht kwam dat de waterkaliteit achteruit gaat, hier is het waterschap ook niet tegenop gewassen.

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • koestal

  Ja ,ik wel wel een strak groen gazonnetje

 • denker123

  Het massaal gebruik van koolzaad om biodiesel te maken zal wel de grootste oorzaak zijn van de bijensterfte,omdat er voor deze teelt veel neonicotinoiden gebruikt worden ,dus de biobrandstoffen verergeren de bijensterfte.

 • Reactie verwijderd door een beheerder

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.