Home

Nieuws

Kamer wil meer inzet Dijksma in EU voor noodvaccinatie

Den Haag – De Tweede Kamer wil dat staatssecretaris Sharon Dijksma van landbouw zich meer inspant in Europa en naar derde landen om bewustwording over noodvaccinatie te verhogen.

CDA-Kamerlid Jaco Geurts kreeg voor zijn motie van deze strekking steun van vrijwel alle partijen in de Tweede Kamer. Alleen de PVV steunde de motie niet.

Geurts diende de motie in omdat hij constateert dat Nederland een van de weinige landen is met een beleid van noodvaccinatie bij de uitbraak van een dierziekte. Dit leidt tot een ongelijk speelveld met andere lidstaten, die geen gebruik maken van noodvaccinatie, aldus Geurts. Hij vreest dat dit een kostenpost wordt voor de sector, omdat de afzet van het vlees van gevaccineerde dieren moeilijk zal zijn. Door een breder gebruik van de vaccinatiestrategie wordt de afzet mogelijk makkelijker.

Of registreer je om te kunnen reageren.