Home

Nieuws

Ierse onderzoekers werken samen met China

Dublin – De Ierse organisatie voor agrarisch onderzoek en advies Teagasc gaat samenwerken met de Chinese Academy of Agricultural Sciences. Naast gezamenlijk wetenschappelijk onderzoek gaan beide instellingen ook informatie uitwisselen.

Teagasc en de Chinese organisatie hebben daartoe een ‘memorandum of understanding’ ondertekend in Dublin. Dat gebeurde in het bijzijn van de Ierse minister voor landbouw Simon Coveney en de Chinese viceminister voor landbouw Zhang Taolin. De samenwerking volgt op een succesvolle missie van Coveney naar China in 2012, toen Teagasc deelnam aan een Iers-Chinees forum over duurzame agrarische productie. Volgens minister Coveney ‘vormt de ondertekening van de overeenkomst een erkenning door de Chinezen van de geavanceerde onderzoeksinfrastructuur die Ierland heeft ontwikkeld in de agri food sector’. De Ierse bewindsman denkt dat beide partijen sterk kunnen profiteren van de samenwerking.

Of registreer je om te kunnen reageren.