Home

Nieuws

Huijbers denkt niet aan fusie LTO's

Wageningen - Fuseren binnen LTO is denken in oude structuren, volgens ZLTO-voorzitter Hans Huijbers. Groot is niet per se beter, stelt hij op een bijeenkomst voor agrarische journalisten in Wageningen.

Waar het volgens Huijbers omgaat is niet hoe de structuur van LTO er uitziet, maar hoe de agrarische sector uitwisselbaarheid kan voorkomen. "De retail vindt het niet lastig om prijsafspraken af te dwingen van grote organisaties als Vion en The Greenery, maar dat wordt veel lastiger als achter een product met een goed verhaal ook een gezicht van een boer hoort. Er moet daarom veel meer worden gedacht over ketenafspraken." Huijbers stelt dat de huidige structuren minder relevant zijn als straks ook de schappen verdwijnen. Dan wordt het belangrijk om een 'goede verbinder' te zijn, die meerdere aspecten zoals duurzaamheid en een goede prijs voor een product samenbrengt, aldus Huijbers.

Of registreer je om te kunnen reageren.