Home

Nieuws 565 x bekeken 1 reactie

Herindelingsontwerp drie provincies op 17 juni bekend

Utrecht - Het herindelingsontwerp voor de samenvoeging van de provincies Flevoland, Noord-Holland en Utrecht wordt 17 juni bekendgemaakt.

Dat heeft minister Plasterk van Binnenlandse Zaken in een brief laten weten volgens de provincie Utrecht.

Het ontwerp voor de omstreden samenvoeging van de drie provincies ligt vanaf maandag 17 juni tot en met woensdag 16 oktober ter inzage. In deze periode kan iedereen een zienswijze over het herindelingsontwerp indienen. Plasterk schrijft in een brief aan de betrokken provincies en gemeenten dat het belangrijk is dat het herindelingsontwerp zo breed mogelijk bekend wordt gemaakt. Om die reden vraagt hij de medewerking van de provincies en de gemeenten om het herindelingsontwerp voor vier maanden ter inzage te leggen in het gemeente- en provinciehuis en dat te melden op hun website. De minister kondigt zelf de terinzagelegging van het herindelingsontwerp aan in lokale en regionale kranten en huis-aan-huisbladen in de provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland.

De samenvoeging van provincies is onderdeel van het regeerakkoord tussen VVD en PvdA. De coalitie streeft op langere termijn naar vijf landsdelen die de huidige provincies moeten vervangen.

Eén reactie

  • aarthamstra1

    Plaskerk , de man die de cultuur,kunst,natuur ,democratie ,inspraak hoog heeft.
    Blind geworden door zelf ingenomenheid. Manipuleert hij de democratie ten eigen glorie .Verkracht de Hollandse cultuur of ze nooit heeft bestaan .

Of registreer je om te kunnen reageren.