Home

Nieuws 1 reactie

Handelaar in bestrijdingsmiddelen aangehouden

Oosteind - De directeur van een groothandel in dier- en veevoer is maandag aangehouden vanwege illegale handel in verboden bestrijdingsmiddelen.

Het vermoeden is dat het bedrijf in het Noord-Brabantse Oosteind handelde in bestrijdingsmiddelen voor de sierteelt, zoals Violin, Orthene en BN3. Het Openbaar Ministerie (OM) denkt dat tonnen zijn verdiend met de illegale handel.

Twee bedrijfspanden en het huis van de verdachte zijn maandag doorzocht. De administratie, sieraden en een Audi zijn in beslag genomen.

De BN3 is vermoedelijk geleverd door een bedrijf in Noord-Holland dat wordt verdacht van import uit Rusland. BN3 bestrijdt spint in rozen. Bij de importeur werden in november drie leidinggevenden en een werknemer aangehouden.

Handel en gebruik van BN3 is in Europa niet toegestaan vanwege de schadelijkheid voor mens en milieu. Het Brabantse bedrijf heeft het illegale middel vermoedelijk in Zuidwest-Nederland verkocht.

Vorige week werd de eigenaresse van een rozenkwekerij in Zuid-Holland aangehouden. Zij zou de middelen hebben voorzien van een vals etiket.

Eén reactie

  • agratax2

    Volgens mij zijn er alleen >toegelaten< en >niet toegelaten< bestrijdingsmiddelen. Niet toegelaten middelen hoeft men niet te >verbieden< ze mogen er niet zijn. Zijn ze er toch dan zijn ze illegaal en illegaliteit is verboden maar volgens de politiek geen strafbaar feit meer. Het valt onder de hoofdstuk overtredingen. Dit geldt volgens bovenstaand niet voor bestrijdingsmiddelen binnen de landbouw en tuinbouw.

Of registreer je om te kunnen reageren.