Home

Nieuws 355 x bekeken

‘Groene’ loopbanen in kaart

Ede – De AOC Raad gaat nauwkeurig bijhouden hoe de loopbaan van afgestudeerden van het MBO-groen verloopt. Aanleiding is de volgens de AOC Raad “onjuiste berichtgeving” over de opleiding dierverzorging.

Ondanks vragen die herhaaldelijk zijn gesteld door leden van de Tweede Kamer, blijft minister Jet Bussemaker van onderwijs volgens de AOC Raad vasthouden aan onjuiste gegevens.
In het Kamerdebat over doelmatigheid van opleidingen weigerde de PvdA-politica afstand te nemen van een negatief beeld over de opleiding dierverzorging. Ze baseert zich daarbij op cijfers van het gerenommeerde onderzoeksinstituut ROA. Volgens de AOC Raad is de onderzoekspopulatie van het gebruikte onderzoek te klein en is aanvullend onderzoek met onder meer arbeidsmarktgegevens van het CBS noodzakelijk.
Volgens een eerste analyse van de AOC Raad vinden twee van de drie opgeleide dierverzorgers een baan terwijl het overige deel doorstudeert.

Of registreer je om te kunnen reageren.