Home

Nieuws 518 x bekeken 2 reacties

Gouden handboeien voor management Smithfield

Smithfield - Shuanghui International biedt de hoofddirectie en sleutelmanagers van Smithfield Foods in totaal bijna 50 miljoen dollar om aan te blijven voor ten minste 3 jaar. Het grootste deel van het geld, 8,3 miljoen, is gereserveerd voor topman Larry Pope. Het Chinese bedrijf wil voorkomen dat na de miljardenovername van de Amerikaanse vleesproducent het bedrijf stuurloos verder gaat.

Pope werkt sinds meer dan 30 jaar bij het bedrijf uit Virginia, waarvan de laatste 7 jaar als bestuursvoorzitter. Zijn “gouden handboeien” worden in vier tranches overgemaakt nadat de deal is gerealiseerd. Shuanghui en Smithfield zijn akkoord. Mededingingsautoriteiten en mogelijk een Amerikaanse commissie die buitenlandse overnames toetst op strategische gevoeligheid moeten nog toestemming verlenen. Voor financieel directeur Robert Manly is 3,8 miljoen dollar apart gezet.

Laatste reacties

  • sturk

    Slim, moet je Vion zien met zijn directie wisselingen. De laatste jaren H.Roelofsen (Hendriksen Meat ), F. Stortelder ( Sturko Meat ),G Jansen Coveco /Moksel )(dat is en was de grootste onbenul )Toen Iemand van buiten het vlees Alblas.De huidige J. de Jonge. Hoe krijg je het bedacht en vinden ze het gek, dat het niet goed gaat. Ook in de huidige vorm gaat het niet goed zie geschiedenis Coveco een fiasco, NCB een rijke coöperatie weg.ZLTO meer als een miljard zoek weg eigen vermogen. Wat een geklungel.9Het lijkt DEN Haag wel

  • sturk

    Ben er nog een vergeten voor J.de Jonge was ook P. Beckers nog een korte tijd Directeur.

Of registreer je om te kunnen reageren.