Home

Nieuws 2 reacties

'Geen onomkeerbare stappen bij productschappen'

Den Haag – De Christenunie wil dat er geen onomkeerbare stappen worden genomen bij de behandeling van het wetsvoorstel over het opheffen van de productschappen. De fractie is niet overtuigd van de noodzaak om onomkeerbare stappen te nemen voordat het wetsvoorstel wordt behandeld.

De partij vindt het niet verstandig grote veranderingen door te voeren voordat duidelijk is welke wettelijke mogelijkheden de producenten- en brancheorganisaties krijgen. De partij wil voorkomen dat er een lacune ontstaat die niet door de producentenorganisatie kan worden opgevuld. Ook het CDA is in de tweede vragenronde over het afschaffen van de productschappen bezorgd over de continuering van de taken en de kosten voor de ondernemers van de nieuwe benodigde structuur. Ook vraagt Kamerlid Jaco Geurts of er ervaringen in het buitenland zijn met dit soort organisaties.

De VVD benadrukt dat ze de minister steunen. Ze vinden dat minister Henk Kamp (Economische Zaken) gegronde redenen heeft om onomkeerbare stappen te nemen voordat het wetsvoorstel in behandeling wordt genomen. Ook regeringspartij PvdA steun Kamp.

De Tweede Kamer gaat voor het zomerreces nog kort in debat over de productschappen.

Laatste reacties

  • arib

    De arrogantie van de macht. Als die twee het eens zijn kunnen anderen roepen wat ze willen; hun mening telt dan niet. Tenzij de anderen nodig zijn voor een akkoord. Zo worden die in de maling genomen. De VVD heeft iedere partij in de tang, omdat die er maar al te graag bij willen zijn.

  • info48

    Dit wordt een complete ramp! het idee 'POLITIEKE DAADKRACHT' te tonen is schijnbaar sterker dan een oude wijsheid in overweging te nemen; 'gooi nooit oude schoenen weg voordat je nieuwe hebt'........ach ja wijsheid en deze regering.

Of registreer je om te kunnen reageren.