Home

Nieuws 8 reacties

Extreem weer in Overijssel en Drenthe

De Bilt – De provincies Overijssel, Gelderland en Drenthe zijn donderdagmiddag en het aan het begin van de avond geteisterd door extreem weer met zware regen- en onweersbuien.

De zware buien kwamen uit Duitsland en trokken langzaam naar het noordwesten en noorden van Nederland. Dat meldt het Koninkrijk Nederlandse Meteorologisch Instituut (KNMI).
De bijna tropische hitte van de afgelopen twee dagen is donderdag verdreven door hevige buien, die plaatselijk gepaard gingen met hagel, bliksem en mistvorming. Vooral in Twente en de Achterhoek heeft het weer volgens de KNMI geleid tot flink wat overlast. Een woordvoerder van de brandweer in Twente spreekt van 400 meldingen. In de meeste gevallen betreft het wateroverlast.
Weermodellen suggereren hoeveelheden van 50 tot 80 mm in het oosten van het land, onder meer in Brummen en Haaksbergen. Dat zijn maandhoeveelheden die nu in twee tot drie uur naar beneden zij gekomen, aldus Weerplaza. Straten in Enschede, dat een crisisteam formeerde, zijn ondergelopen en huizen en winkels staan blank.
In het Twentse Goor is de bliksem ingeslagen in een woning. In Haaksbergen rukte de brandweer uit voor brand na blikseminslag in een woning aan de Veldkers. In Den Ham meldde de brandweer een uitslaande woningbrand na blikseminslag.

Laatste reacties

 • Hans Sudfryslan

  Ben ik blij dat er maar 13 mm is gevallen over de periode 15.00 uur tot 18.30 uur

 • marc47

  hier 1.5 mm

 • Jan Mark

  hier in Rekken viel in een half uur 30 mm. Totaal 37 mm

 • johan1234

  bij ons in wezup 74 mm

 • Pauwke1086

  Regio west Brabant helemaal niets!!

 • Biggemans

  Noorder Kempen een halve mm

 • Veldscholte

  SOS......Als een familielid vanuit zijn werk, een klus moet doen in een mesput, zonder dat daar bijzondere voorzorgsmaatregelen worden getroffen... Vind ik dit schandalig en levensgevaarlijk...notabene iemand .getrouwd en..vader van nog kleine kinderen!

  Wat kunnen we doen ...er zijn toch gespecialiseerde bedrijven die dit doen!!!!
  Geef ons raad....voordat het weer eens misgaat!!!!

  Bij wie kunnen we aankloppen...of dit melden?

  Graag zo spoedig mogelijk bericht.....a.s .maandag zal het gebeuren!

  Vr.groet een heel bezorgde bekende(wil graag anoniem blijven)

 • LUCTOR

  @veldscholte Ik begrijp uw bezorgdheid maar uw reactie heeft niets met het weer te maken terugkomend op uw bezorgdheid het desbetreffende familielid heeft toch een eigen verantwoordelijkheid hij is niet verplicht om de mestput in te gaan vooral niet als er geen voorzorg maatregelen zijn getroffen ik zou als ik hem was op zoek gaan naar een nieuwe werkgever mocht het verhaal van uw kant kloppen zou ik mij als werkgever van uw familielid diep schamen als ik zo met mijn personeel omging,

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.