Home

Nieuws

EU en The Guardian krijgen FAO-prijs

Rome – De EU en de Britse krant The Guardian hebben FAO-awards gewonnen vanwege hun bijdrage aan oplossing van het wereldvoedselprobleem.

De EU kreeg de prijs vanwege een initiatief dat in reactie op de voedselprijscrisis van 2008 tot en met 2011 is gestart en waarvoor 1 miljard euro budget is uitgetrokken: de EU Food Facility.
Het initiatief heeft naar schatting 59 miljoen mensen in 49 ontwikkelingslanden geholpen. Het initiatief hielp onder meer kleinschalig werkende boeren hun productie op te voeren. De EU deelt de award met de Self Employed Women’s Association, een Indiase NGO gericht op vrouwenrechten. De meeste boeren in ontwikkelingslanden zijn vrouwen.
The Guardian krijgt de prijs vanwege zijn berichtgeving over landbouw, voedselzekerheid en armoede, die volgens de wereldvoedselorganisatie bijdraagt tot een beter begrip van ontwikkelingsvraagstukken. Het betreft de A.H. Boerma prijs die elke twee jaar aan een journalist of journalistiek medium wordt uitgereikt.

Of registreer je om te kunnen reageren.