Home

Nieuws 420 x bekeken 2 reacties

EU: 3,5 miljard euro voor actie ondervoeding

Brussel - De Europese Unie wil de komende 7 jaar 3,5 miljard euro uittrekken om ondervoeding tegen te gaan in de armste landen. De Europees commissaris voor Ontwikkeling Andris Piebalgs zal dat zaterdag inbrengen op een internationale donorconferentie in Londen.

Het geld zal worden gebruikt voor zowel gezondheidsprojecten als investeringen in de landbouw, watervoorziening en onderwijs, zodat gezond voedsel voor meer mensen beschikbaar komt. De steun zal gaan naar 50 landen, waarvan 40 in Afrika.

Volgens Piebalgs is het onaanvaardbaar dat in dit tijdperk van technologische ontwikkeling nog steeds 870 miljoen mensen honger lijden en dat ondervoeding leidt tot de dood van ruim 3 miljoen kinderen per jaar. In zijn ogen ontbreken de politieke wil en vastberadenheid om een eind hieraan te maken. "We hebben het vermogen om deze tragedie te stoppen."

Laatste reacties

 • aarthamstra1

  Lekker smijten met ander mans geld. Stop met het dumpen van voedsel,
  Stop met de uitbuiting van de belasting systemen . Stop met de hulp aan dictators
  en hun corrupte systemen . In vele havens ligt voedsel te rotten om dat men geen
  afkoop regeling met bestaande regeringen wil/kan treffen.
  Stop het inpikken van land en grondstoffen door Multinationals en buitenlandse regeringen.
  Alleen dat zal het volk uit de armoede komen.
  Het aller laatste waar ze op zitten te wachten is geholpen te worden door zakkenvullers uit Europa.

 • aarthamstra1

  Weet je het nog er moesten nog wat miljarden bij gestort worden om het tekort
  in de begroting te dichten.

Of registreer je om te kunnen reageren.