Home

Nieuws

Duitse voedingsprijzen stijgen

Wiesbaden - De Duitse voedingsprijzen zijn in mei ten opzichte van dezelfde maand van vorig jaar met 5,4 procent gestegen, zo blijkt uit berichtgeving van het Statistische Bundesamt.

Volgens het bureau bevestigen de voedingsprijzen daarmee hun inflatiebepalende positie. “Al sinds januari 2012 is de maandelijkse prijsstijging bij levensmiddelen hoger dan de algehele prijsstijging,” constateren de statistici.

Aardappels waren opvallend prijsopdrijvend in het afgelopen jaar. De prijzen daarvan waren vorige maand 27 procent hoger dan in mei vorig jaar. Spijsvetten en –oliën werden krap 10 procent duurder. Voor zuivelproducten en eieren moest gemiddeld 4,3 procent meer worden betaald. Het algehele inflatiecijfer in Duitsland becijfert het bureau voor mei in vergelijking met mei 2012 op 1,5 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.