Home

Nieuws 2083 x bekeken

Directeur Vion Duitsland teruggetreden

Düsseldorf - Norbert Barfuss, directeur van Vion Food Germany is teruggetreden. Hij zal waarschijnlijk Vion verlaten. Zijn taken worden overgenomen door het voltallige managementteam van Vion Food Germany onder leiding van Stefaan Vansteenkiste.

Van Steenkiste is tevens Chief Executive Officer van Vion Food. Het besluit is genomen door de Raad van Bestuur van Vion (Executive board).

Vion zegt de stap te nemen  om de cruciale fase van structurele organisatorische verandering en reorganisatie voortvarend en met succes door te voeren. Volgens een mededeling van het bedrijf heeft de stap geen gevolgen voor de manier waarop Vion werkt op de Duitse markt en voor de contacten met leveranciers en klanten. Het Duitse managementteam bestaat behalve uit Vansteenkiste uit Erik Schöttl, Bernd Stange, David Müller-Elmau, Bernd Stark, Gereon Schultze-Althoff, Heinz Schweer, Michel Govaert en Armin Trinkwalter.

Vion heeft eerder al aangekondigd dat het in het kader van de optimalisatie van Vion Duitsland, dat bestaat uit 39 vestigingen, op korte termijn de vestiging Hilden (rund- en kalfsvlees) zal inkrimpen. Het huurcontract voor de 20.000 vierkante meter vrieshuis en convenience-productie die het daar heeft wordt niet verlengd. De activiteiten in deze onderdelen van de vestiging Hilden worden ondergebracht in de vestigingen Grossostheim, Weimar en Badbergen. De internationale handel van vlees die in Hilden plaatsvindt, wordt verplaatst naar Hamburg. Voor ongeveer honderd medewerkers van Hilden wordt een sociaal plan ontwikkeld.

Of registreer je om te kunnen reageren.