Home

Nieuws 12 reacties

Dijksma wijst versneld Natura 2000-gebieden aan

Herwijnen - Staatssecretaris Sharon Dijksma heeft versneld 118 van de 163 Natura 2000-gebieden erkend. Dat zei ze op de Natuurtop in het Gelderse Herwijnen, die afgelopen zaterdag plaats vond op haar initiatief.

"Als Rijksoverheid maken we met Natura 2000 nu de meters die in de jaren daarvoor centimeters waren. Ik wijs versneld twee keer zo veel Natura 2000-gebieden aan. Want dat blijft urgent. We blijven er alles aan doen om het verlies van biodiversiteit een halt toe te roepen", speechte Dijksma voor de ruim driehonderd aanwezigen.
Eerder maakte Dijksma al duidelijk dat ze haast wilt maken met het aanwijzen van alle Natura 2000-gebieden en voor de zomer hier mee klaar wilt zijn. Dit haalt zij niet: in het najaar worden de overige 30 gebieden erkend.
Nederland telt ruim 160 gebieden die zijn aangemeld als Natura 2000-gebied. Natura 2000 is een Europees netwerk van beschermde natuurgebieden op het grondgebied van de lidstaten van de Europese Unie.

Laatste reacties

 • Marcel v

  Goed bezig Sharon, de landbouw is de enige sector die de economie nog enigsinds aan de pruttel houd. Ipv daar blij mee te zijn gaan we nog meer beperkingen opleggen waarvan niemand weet of ze effect hebben en hoe we het gaan betalen.

 • varkenshouder1

  Had niet anders verwacht van de PvdA. Oftewel Partij voert dierhouders Af !!!

 • kremer

  Behoud van de biodiversiteit, levert dat geld op?
  Door zulke besluiten komen we toch nooit uit de reseccie?

 • koestal

  Geen gezeur ,veel natuur en half Nederland een uitkering ,kunnen die mensen lekker genieten van de natuur dan komt het vast wel goed.Ook nog veel stemmen voor de PvdA.

 • sexbom

  Ik denk dat ze de oostvaarderplassen als voorbeeld ziet,mooie natuur.

 • aarthamstra1

  Zo is het maar net koestal, Veel bos moeten we hebben, want Arla gaat de boeren weide natuurmelk verwerken in haar fabriek op houtsnippers van STAATS BOSBEHEER ,Niemand snapt dat,
  Onze Dijksma des te beter terug naar de houtkachel. Boertjes weer op klompen
  koetjes in de wei.Mooier kunnen ze het niet maken . Kremer recessie ?? het begint nu pas leuk te worden.Nog even en we krijgen ontwikkeling's geld uit Afrika

 • puinhoop

  Partij Van De Armoede: het klopt nog steeds!!!!!

 • WTR

  Weer een bewijs dat de politiek meer kapot maakt dan je lief is. Ze zullen het nooit leren en dat met een kabinet waar de zogenaamde ondernemerspartij VVD deel van uit maakt. Inmiddels ook een ambtenarenpartij geworden.

 • Mels

  WTR,VVD loopt aan de leiband van de PvdA,het is niet voor niks dat proleet Diederik S geen functie wenste te bekleden. Het blijkt dat de heer S juist niet wou om achter de schermen marionet Mark te kunnen besturen. We worden door een uiterst linkse kliek die meent dag er geen geld verdiend hoeft te worden maar alleen maar hoeft te worden uitgegeven bestuurd.Neptura2000 en oma maar creperen,hoe sociaal is de Proleten van de Aarde????

 • jan1966

  Het gaat duidelijk nog veel te goed in Nederland...............

 • jk.

  Hop hop mensen snel weer stemmen..... Ik had ook de blauwe das gestemd maar die is onderhand ook rood geworden. Oplichterssss laat die Dijksma zelf ff een tijdje in de 'natuur' zitten. Kan ze zien dat er niet eens geld is om het een beetje te onderhouden. Leve de natuur

 • koestal

  Het wordt allemaal natuur ,de boer wordt onbezoldigd landschapsbeheerder

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.