Home

Nieuws 4 reacties

Dijksma onderzoekt toezicht op eierketen

Den Haag - Staatssecretaris Sharon Dijksma kijkt welke mogelijkheden er zijn beter toe te zien op legpluimveebedrijven. Dat zegt ze in een brief aan de Tweede Kamer.

Aanleiding is het onderzoek naar fraude met eieren, waarbij scharreleieren op de markt zijn gebracht, die dat predikaat niet verdienden. De betrokken bedrijven hielden meer kippen dan volgens de normen voor de bezettingsdichtheid was toegestaan voor scharrelkippen.

De staatssecretaris zegt dat het ingewikkeld is om precies na te gaan hoeveel kippen per vierkante meter worden gehouden. Controle daarop gebeurde tot nu toe vooral op basis van de administratie.

Laatste reacties

 • trijnie

  Waarom is er niet meer controle, door deze slampampers krijg je dat mensen alleen het goedkoopste product gaan kopen en steeds minder uit willen geven omdat ze het geloof in een beter product verliezen.

 • bankivahoen

  Veel mensen zijn niet in staat om andere producten te kopen dan de goedkoopste trijnie@, denk je daar ook even aan? Vele mensen is het niet gegeven datgene op tafel te zetten wat de elite ook eet !

 • alco1

  He trijnie, wat vindt jij van al die dode dieren in de Oostwaarder Plassen

 • lub tuf

  wat moet er beter, ze zijn toch gepakt!
  hoe is het mogelijk , zo een groot hoofd en zo wenig hersens.

Of registreer je om te kunnen reageren.