Home

Nieuws

CSM en Cargill samen in diervoeding

Diemen – Melkzuurproducent Purac, een dochterbedrijf van CSM, en het Amerikaanse Cargill gaan samenwerken op het gebied van 'bio-based' diervoeding.

Volgens de bedrijven bevordert dergelijke voeding een sterkere groei en betere voederconversie in suboptimale omstandigheden, met tevens de potentie het antibioticagebruik fors terug te dringen.
Dat maakt CSM, voorheen eigenaar van Suiker Unie, bekend. De partijen hebben geen financiële details bekendgemaakt. Het eerste product heet Aloapur en wordt op de Purac-locatie in Gorinchem gemaakt. Het product komt naar verwachting in juli op de markt. Aloapur leidt volgens Purac aantoonbaar tot een significante verbetering van de groei en voederconversie in de pluimveehouderij.
In de samenwerking richt Purac, de mondiale marktleider op het gebied van melkzuur en melkzuurderivaten, zich op de ontwikkeling van de technologie en de productie van Aloapur. Het bedrijfsonderdeel Provimi van Cargill, een vanuit Rotterdam geleide leverancier van premixen, speciaalvoer en voederadditieven, richt zich op de ontwikkeling van toepassingen en de marketing van het product.
Volgens analist Richard Withagen van SNS Securities biedt het netwerk van Cargill een kansrijk platform voor toekomstige productlanceringen. Cargill is het grootste handelsbedrijf in agrarische grondstoffen wereldwijd en tevens een belangrijke producent van voeding en diervoeder. CSM was ooit een belangrijke suikerbietenverwerker maar zoekt nu een leidende positie in de biotechnologie, onder meer met bioplastics.
Op 18 juni presenteert CSM een nieuwe strategie. CSM maakte in maart bekend de bakkerijdivisie voor 1 miljard euro te verkopen aan investeerder Rhône Capital. De onderneming uit Diemen verwacht 850 miljoen euro netto te verdienen aan de verkoop. De divisies die CSM behoudt, Purac en Caravan Ingredients, maken melkzuur, broodmixen, vitaminen en premixen.

Of registreer je om te kunnen reageren.