Home

Nieuws 4 reacties

CDA en Partij voor de Dieren hekelen plannen Dijksma voor megastallen

Den Haag - Kabinetsplannen om provincies en gemeenten de mogelijkheid te geven de omvang van veehouderijbedrijven te beperken indien de volksgezondheid in het geding is, drijven boeren in het nauw. Dat zegt Tweede Kamerlid Jaco Geurts (CDA).

“De veehouderij is belangrijk voor onze economie, maar dit kabinet belemmert voorlopig de ruimte om te ondernemen”, zegt de christendemocraat. “Onduidelijkheid troef nu provincies en gemeenten de omvang van de veehouderij in hun gebied moeten gaan bepalen.” Volgens Geurts dreigt nu ook in de agrarische sector een ontslagronde, waardoor de werkloosheid zal oplopen.

Ook Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren ziet de plannen niet zitten. In tegenstelling tot Geurts vindt zij deze echter niet ver genoeg gaan. “Het beleid van staatssecretaris Dijksma wijkt nauwelijks af van dat van haar voorganger Bleker”, zegt zij. “De weging van volksgezondheidsrisico’s is een landelijke taak, maar die laat zij over aan provincies en gemeenten.” Thieme noemt het niet stellen van landelijke normen ‘een klap in het gezicht’ van iedereen die zich tegen megastallen verzet.Laatste reacties

 • Ishtar

  Oh, oh, de rentmeesters van de CDA vinden volksgezondheid dus niet belangrijk genoeg.
  Laat dat eens tot je doordringen mensen........
  Laat dat eens echt tot je doordringen.....
  Een zogenaamd christelijke partij.
  Ik bedoel, zijn dit wel eens mensen daar bij de cda, hebben ze wel een ziel?

 • Mels

  Hoeveel krijgen er ook alweer een klap in het gezicht?1000 maar toch?

 • jordi 1455

  Ishtar jij wilt de boeren het recht van ondernemen ontnemen, als mensen niet naast een grote stal willen wonen kunnen ze toch verhuizen.

 • alco1

  Ishtar. Het zijn de mensen die de volksgezondheid bedreigen.
  Laat dat toch eens tot je door dringen. Laat dat echt eens tot je door dringen.
  De dieren moesten velen van ons eigenlijk straffen, omdat de dieren onterecht als schuldige aangewezen worden. Die beter weters hebben waarschijnlijk geen ziel.

Of registreer je om te kunnen reageren.