Home

Nieuws

Bond: waterschade Duitse landbouw 300 miljoen

Bonn - Tot dusver zijn in Duitsland naar schatting 150.000 hectare landbouwgrond overstroomd door de buiten hun oevers getreden rivieren in de stroomgebieden van de Elbe en de Donau. Al met al lijdt de sector daarmee ruim 300 miljoen euro schade.

Die schatting heeft het Deutsche Bauernverband (DBV) gegeven. Het is de eerste gekwalificeerde schatting over de gevolgen van de waterramp die zich momenteel in Duitsland afspeelt. DBV heeft het cijfer opgesteld in samenwerking met de boerenbonden in de deelstaten.

De omvang van het overstroomde areaal kan nog aanzienlijk oplopen, namelijk naar 250.000 hectare, afhankelijk van het verdere verloop van het waterpeil in het stroomgebied van de Elbe. Ook de gevolgen van een stuwdambreuk in Beieren zijn nog niet geheel te overzien.

De schade van de ramp schat de boerenfederatie voor de landbouw op tot nu toe 150 miljoen euro. Ook dat bedrag zal nog oplopen, en wel naar vermoedelijk 250 miljoen euro. Daar bovenop komt nog de schade aan gebouwen in de landbouw en verliezen in de veehouderij. Hier voorziet het Bauernverband een schadebedrag van 50 tot 80 miljoen euro. Corr

Of registreer je om te kunnen reageren.