Home

Nieuws

Boeren gebruiken vaker apps

Dronten - 19 procent van de boeren maakt gebruik van apps. Dat blijkt uit onderzoek naar het mediagebruik van agrariërs, dat Prosu Databased Marketing telefonisch onder 1.775 agrariërs heeft uitgevoerd.
Steeds meer agrariërs bezitten een smartphone. 25 Procent van de boeren heeft een smartphone. Van deze smartphonebezitters gebruikt 65 procent apps. 44 procent gebruikt apps voor bedrijfsgerelateerde doeleinden. Glastuinders maken het meest gebruik van apps, gevolgd door varkenshouders. Melkveehouders blijven hierin het meest achter.

De meest gebruikte apps binnen de agrarische sector zijn buienradar (akkerbouw en melkveehouders) en whatsapp (glastuinbouw, varkenshouders en loonwerkers). Boeren gebruiken apps wanneer deze het werk kunnen vergemakkelijken. Populaire apps die genoemd worden zijn apps waarmee je het klimaat in de stal op afstand kan bedienen of de zaklamp-app waardoor je altijd een zaklamp op zak hebt.

 

Of registreer je om te kunnen reageren.