Home

Nieuws

Albert Heijn België naar 170 miljoen euro omzet

Brussel - Albert Heijn haalt met vijftien winkels in België nu een omzet van 170 miljoen euro. Als het aantal winkels naar plan groeit tot vijftig in 2016, komt de omzet neer op circa 600 miljoen euro.

Dat schrijven analisten van de Britse bank Barclays, aldus vakblad Distrifood, een zusterblad van Boerderij Vandaag.
De omzetgroei van Albert Heijn zou vooral ten koste gaan van Delhaize en Carrefour. Toch mag volgens de analisten ook de mogelijke impact op Colruyt niet onderschat worden. Albert Heijn was na Colruyt de door eigen klanten best beoordeelde supermarktketen van België, meldde marktonderzoeksbureau GfK eerder.  
Groei in België en Duitsland was voor Albert Heijn eerder reden leveranciers te vragen een korting te accepteren. Leveranciers zouden immers meeprofiteren van de groei.

Of registreer je om te kunnen reageren.