Home

Nieuws 490 x bekeken

2 Sisters zou interesse hebben in Brits kalkoenbedrijf

Birmingham – Het Britse kip- en rundvleesbedrijf 2 Sisters Food Group, dat ook vestigingen heeft in ons land, zou belangstelling hebben voor het grootste kalkoenenbedrijf van Groot-Brittannië Bernard Matthews.

Het is echter niet uitgesloten dat ook andere kandidaten kijken naar Bernard Matthews als geheel of delen van dat bedrijf.

Dat bericht uit de zondagskrant Sunday Times is inmiddels in aangevulde vorm overgenomen door verschillende media in de Britse voedingssector. Bernard Matthews heeft al een tijd geleden verklaard dat het kijkt naar strategische mogelijkheden om het bedrijf te versterken. De kalkoenen- en kippenverwerker verkeert in onzekere tijden na het overlijden van de naamgever, wat heeft geleid tot een interne strijd over de erfenis en daarmee het bezit van de onderneming. Het vleesbedrijf ondervindt bovendien de nodige problemen door de economische crisis en de hoge kosten van veevoer. Onlangs kondigde Bernard Matthews al aan bij één van haar vestigingen veertig banen te schrappen.

2 Sisters Food Group, eigendom van de schatrijke Ranjit Boparan, is al geruime tijd op overnamepad. Enkele maanden geleden lijfde het bedrijf de kip- en rundvlees activiteiten van de Britse tak van Vion in waarmee 2 Sisters ook de eerste stappen zette op de rundvleesmarkt. Behalve 2 Sisters wordt rond Bernard Matthews ook de naam genoemd van Moy Park, een in Noord-Ierland gevestigd vleesbedrijf dat eigendom is van het Braziliaanse Marfrig.

Of registreer je om te kunnen reageren.