Home

Nieuws 407 x bekeken 1 reactie

Zweden eist terugroepactie producten Selten

Stockholm - Vleesbedrijf Atria Scandinavia roept in Zweden op last van de voedselveiligheidsautoriteit Livsmedelsverket rundvlees bevattende producten van Willy Selten terug uit de handel. Volgens de autoriteit kan de traceerbaarheid niet worden gegarandeerd.

Atria deelt mee dat het diverse controles heeft uitgevoerd, zowel ten aanzien van het DNA als de microbiologische kwaliteit en de traceerbaarheid van de herkomst, zonder dat er mankementen konden worden ontdekt. Livsmedelsverket wenst desondanks vast te houden aan zijn eis dat de waren uit de handel terug moeten worden gehaald, aldus Atria Scandiavia.

De Zweedse voedselwaakhond volgt het beleid van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) die in april tot een terugroepactie overging voor vlees van Willy Selten.

Eén reactie

  • koestal

    het meeste vlees is al geconsumeerd

Of registreer je om te kunnen reageren.