Home

Nieuws 662 x bekeken 2 reacties

‘Zuid-Koreaanse spionage landbouwhandel Australië’

Canberra – Zuid-Koreaanse spionnen hebben geprobeerd geheime informatie over de Australische landbouwexporten te bemachtigen. Australië heeft een ambtenaar die de spionnen hielp ontslagen, maar verwacht niet dat de affaire onderhandelingen voor een nieuw vrijhandelsverdrag tussen de landen in de weg staat.

De minister van buitenlandse zaken, Bob Carr, zei optimistisch te zijn over een deal, die bijvoorbeeld kan leiden tot fors hogere exporten van rundvlees en graan naar het Aziatische land. Zuid-Korea is al derde grootste exportmarkt voor Australië. Zuid-Korea kocht in 2012 14 procent van de Australische rundvleesexporten en 9 procent van de tarwe-uitvoer.
Omdat Zuid-Korea al verdragen sloot met de VS en EU, vreest Australië marktaandeel te verliezen. De onderhandelingen tussen Australië en Zuid-Korea zitten overigens al enkele maanden muurvast.

Laatste reacties

  • agratax2

    Van je vrienden moet je het maar hebben.

  • abtje

    Het draait allemaal alleen maar om de knaken.

Of registreer je om te kunnen reageren.